چرا جراحی لوزه انجام می شود ؟ لوزه ها در قاعده حلق، انتهای آن و پشت بینی قرار گرفته و قسمتی از سیستم ایمنی بدن هستند که اگر بزرگ شده یا عفونت کنند برای بیمار مشکلاتی مانند ناهنجاری های دندانی، آبسه و انسداد بینی ایجاد می کنند. جهت تشخیص و درمان مشکلات لوزه ها در استان یزد می توانید به دکتر میرزاده جراح و متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه نمایید.
باید گفت که کودکان بیشتر از بزرگسالان دچار تورم و التهاب لوزه می شوند به همین علت والدین می بایست بلافاصله بعد از مشاهده مشکلات تنفس و بلع برای درمان، آن ها را نزد یک متخصص گوش و حلق و بینی خوب ببرند.
زمان مراجعه برای جراحی لوزه
افراد با مشاهده علائم زیر که از نشانه های عدم سلامت لوزه ها هستند می بایست برای آگاهی از وضعیت لوزه ها و درمان آن ها به پزشک متخصص مراجعه کنند:
- آبسه
- انسداد بینی
- درد شدید در گلو
- خر و پف
- سینوزیت مزمن
- دشواری در غذا خوردن
- تنفس بد بو
- آپنه خواب
- عفونت گوش
آیا امکان کاهش سطح ایمنی بدن در اثر جراحی لوزه ها وجود دارد؟
لوزه ها همچون زنگ خطر عمل کرده و وظیفه آن ها دفاع از بدن در مقابل ویروس ها و باکتری ها می باشد، به همین علت نقش اساسی در سیستم ایمنی بدن ایفا می کنند.
درست است که برداشتن لوزه ها تا حدی موجب تضعیف سیستم ایمنی می شود اما افراد باید بدانند که پیامدهای ناشی ازوجود برخی اختلالات یا عفونت در لوزه ها به قدری مخرب و آسیب زننده است که برنداشتن آن ها به مراتب خطرناک تر از برنداشتن آن ها بوده و برای افراد مشکلات زیادی را به همراه خواهد داشت.
عوارض ناشی از برنداشتن لوزه ها چیست؟
بدن در صورتی که جراحی لوزه ها و برداشتن آن ها به موقع صورت نگیرد به مرور زمان نسبت به داروها مقاوم می شود به نحوی که اگر فرد در بزرگسالی به عفونت یا مشکلات دیگر دچار شود، بدن توانایی مقابله با دارو را نداشته، فرد به ضف شدید دچار شده و حتی احتمال مرگ برای او وجود خواهد داشت.
تغییر صدا پس از جراحی لوزه
یکی از متداول ترین تغییراتی که به خصوص در کودکان بعد از عمل لوزه ها پدید می آید تغییر صدا می باشد که پس از گذشت مدت زمان کوتاهی برطرف می شود.
البته باید گفت که برطرف شدن مشکل تغییرات صدا در برخی از کودکان به مدت زمان بیشتر و گذراندن دوره های گفتاردرمانی نیاز دارد.
همچنین افراد باید توجه داشته باشند که جراحی لوزه سوم در صورت وجود مشکلاتی همچون شکاف کام یا دو شاخه ای بودن زبان کوچک ممکن است موجب تغییر دائمی صدا شود، دکتر مجتبی میرزاده در چنین مواردی تمام سعی خود را می کنند که جراحی لوزه را برای افراد انجام نداده یا فقط بخشی از آن ها را بردارند
مراقبت های بعد از جراحی لوزه چیست؟
اگر مشکلات لوزه ها حاد بوده و استفاده از دارو در درمان آن ها موثر نباشد لازم است تا فرد اقدام به جراحـی لوزه های خود نماید. در چنین شرایطی برای دستیابی به بهترین نتیجه و سرعت بخشیدن به روند بهبودی ملزم به رعایت یکسری نکات مراقبتی که در ذیل به آن ها اشاره کردیم خواهید بود.
مراقبت های کوتاه مدت پس از جراحی لوزه
- داروهایی که دکتر مجتبی میرزاده برای تان تجویز می کند را تا آخر و طبق دستور مصرف استفاده کنید.
- به هیچ عنوان به طور خودسرانه و بدون مشورت با پزشک خود اقدام به مصرف دارو نکنید زیرا ممکن است به دردسر افتاده و دچار مشکل شوید؛ به طور مثال مصرف داروهای استروئیدی موجب کاهش غلظت خون می شوند و احتمال خونریزی را افزایش می دهند.
- حداقل بعد از 7 روز به منظور معاینه و چکاپ مجدد به پزشک خود مراجعه کنید.
- 4 روز ابتدایی را به استراحت اختصاص دهید.
- به هیچ عنوان طی روزهای ابتدایی ورزش و فعالیت های سخت و طاقت فرسا انجام ندهید.
- به مدت 7 روز از نوشیدنی های سرد، بستنی و غذاهای نرمی همچون سوپ و فرنی استفاده کنید.
- بعد از جراحی ممکن است با عوارضی همچون متورم شدن زبان کوچک، وجود مشکل در صحبت کردن و غذا خوردن، گوش درد، گلو درد و همچنین ایجاد لایه ای به رنگ سفید بر روی زخم خود مواجه شوید که کاملاً طبیعی بوده و جای هیچگونه نگرانی نیست.
- با استفاده از سرم نمکی دهان خود را بعد از هر وعده غذایی شستشو دهید.
- به مدت 1 هفته از رفتن به حمام خودداری کنید.
خونریزی بعد از جراحـی لوزه
امکان بروز خونریزی بعد از جراحی لوزه و به دلیل مصرف غذاهای سفت و جامد بعد از جراحی در فرد وجود خواهد داشت. در صورت مواجه شدن با چنین مشکلی لازم است:
- خونسردی خود را حفظ نموده و آرام باشید.
- دهان خود را به وسیله آب سرد و تکه های یخ شستشو دهید.
- کمپرس آب یخ را از خارج بر روی گلو و گردن خود قرار دهید.
- چنانچه با انجام اقدامات فوق موفق به کنترل خونریزی نشدید باید به پزشک خود مراجعه کنید.
مراقبت های بلند مدت پس از جراحی لوزه
- باید طی 1 سال تحت مراقبت باشید.
- به هیچ عنوان طی مدت تعیین شده توسط پزشک از تنقلات و مواد غذایی همچون چیپس، سس، انواع پفک، ترشی و غیره که ممکن است موجب بروز حساسیت شوند خودداری کنید.
- چنانچه با مشکلاتی همچون انسداد بینی، خرخر شبانه، کاهش شنوایی و تنفس دهانی روبرو شدید لازم است تا به پزشک خود مراجعه نمایید.