این را در نظر داشته باشید که مراقبت های بعد از جراحی بینی بسیار حائز اهمیت است به طوریکه با رعایت کامل وصحیح موارد توصیه شده می توانید نتیجه مطلوب تری از جراحی بینی خود دریافت کنید. در ادامه به شرح برخی از موارد مهم می پردازیم.
تغذیه بعد از عمل بینی
یکی از نکاتی که باید مورد توجه قرار بگیرد این است که بعد از عمل بینی چه چیز باید خورده شود. معمولا پس از جراحی بینی به مدت 4 روز باید از غذاهای نرم و سبک از قبیل سوپ، فرنی، کمپوت و آب میوه استفاده نمود.
نحوه خوابیدن بعد از عمل بینی
شخصی که عمل بینی انجام می دهد باید به مدت یک هفته هنگام خوابیدن، به کمک دو یا چند بالش سر خود را بالاتر از سطح بدن قرار دهد. برای تسریع در روند کاهش تورم توصیه می شود این کار را تا یک ماه اول ادامه دهید.
فعالیت ورزشی بعد از عمل بینی
تا دو هفته باید از انجام فعالیت های ورزشی خودداری کنید و پس از این مدت می توانید پیاده روی آهسته داشته باشید. ورزش هایی مثل شنا، بدنسازی و فعالیت های هوازی پس از یک ماه بلامانع است اما تا شش ماه باید از ورزش ها و فعالیت هایی که امکان ضربه به بینی را دارند بپرهیزید.
مسواک زدن و حمام کردن بعد از عمل بینی
برای مسواک زدن بعد از جراحی زیبایی بینی بهتر است از مسواک های نرم استفاده شود و عمل مسواک زدن کاملا ملایم انجام گیرد. سعی کنید قبل از عمل جراحی بینی استحمام کامل داشته باشید که حدالامکان تا چند روز بعد آن نیازی به حمام کردن نداشته باشید. البته در صورت لزوم می توانید با آب ولرم دوش بگیرید اما توجه داشته باشید که از خم کردن سر خود به سمت جلو خودداری کنید. در صورت امکان از شخصی دیگری به هنگام استحمام کمک بگیرید و موهای خود را به سبک شستشوی مو در سالن های آرایشی (سر به سمت عقب باشد و صورت خیس نشود) شستشو دهید.
شستشوی بینی بعد از عمل
یکی از پر اهمیت ترین مراقبت های بعد از جراحی بینی شستشوی آن توسط سرم شستشوی سدیم کلراید می باشد. انجام این کار ورم بعد از عمل بینی را کاهش داده و موجب تخلیه ترشحات و لخته های خون داخل بینی می گردد. همچنین باتوجه به اینکه از بخیه های جذبی داخل بینی استفاده می شود، برای جلوگیری از ایجاد عفونت و بوی بد باید از این سرم جهت شستشوی بینی استفاده کنید.
خمیازه کشیدن بعد از عمل بینی
خمیازه کشیدن یک عمل غیرارادی است و در هنگام انجام آن اجزای صورت و سوراخ های بینی درگیر می شوند. خمیازه کشیدن تاثیر بسزایی در نتیجه عمل بینی ندارد اما توصیه می شود به مدت دو هفته تا جایی که امکانش هست روی آن کنترل داشته باشید.
خندیدن بعد از جراحی زیبایی بینی
از آنجایی که وقتی جراحی بینی انجام می شود تا مدت ها غضروف و استخوان بینی در جای خود ثابت نشده و همچنین شکاف های حاصل از جراحی هنوز به طور کامل جوش نخورده است پس باید خندیدن های خود را به حداقل برسانید. زیرا به هنگام خندیدن، پره های بینی به اطراف کشیده شده و نوک بینی به سمت پایین متمایل می شود و این حرکت ها می تواند تاثیر منفی روی نتیجه عمل بینی شما داشته باشد.
استحمام بعد از جراحی بینی
یکی از شایع ترین سوالاتی که افراد در رابطه با مراقبت های بعد از جراحی بینی می پرسند نحوه استحمام و دوش گرفتن می باشد.
استحمام یکی از کارهایی است که باید در انجام آن ها دقت زیادی صرف شود زیرا ممکن است نحوه استحمام اشتباه موجب بروز مشکلاتی برای افراد شده و در روند بهبودی آن ها اختلال ایجاد نماید.
لزوم استحمام صحیح بعد از جراحی بینی
بعد از اقداماتی که در بینی و به منظور برطرف کردن ایرادات موجود در آن همچون برش هایی که بر روی پوست و همچنین اقداماتی همچون سوهان کشیدن، صیقل دادن استخوان ها و گرافت گذاری که در ساختمان غضروفی-استخوانی بینی صورت می گیرد بینی در موقعیت جدیدی قرار گرفته و باید در این موقعیت تثبیت شود که جراحان بینی برای این امر از ابزاری به نام اسپلینت استفاده کرده و آن را بر روی بینی قرار می دهند. این اسپلینت باید به مدت 1 هفته بدون هیچ تغییری بر روی بینی قرار داشته باشد.
لازم به ذکر است که با انجام اقدامات فوق مقداری تورم نیز در بینی بروز می نماید که استحمام به شکل نادرست می تواند موجب تشدید آن شود. لذا باید در نحوه استحمام بعد از جراحی بینی نهایت دقت را صرف نمایید.
نحوه استحمام صحیح بعد از جراحی بینی
اولین نکته که در رابطه با حمام کردن باید در نظر گرفته شود این است که فرد شب قبل از جراحی استحمام نماید. این کار موجب می شود تا فرد به مدت چند روز بعد از جراحی به حمام کردن نیاز نداشته باشد.
در صورت نیاز به استحمام بعد از جراحی، از فردی درخواست نمایید تا شما را همراهی نماید.
بر روی یک صندلی نشسته و با عقب بردن سر به سمت عقب از فرد درخواست کنید که موها و همچنین بدن تان را شست و شو دهد با این کار نه تنها اسپلینت خیس نشده و آسیب نمی بیند بلکه تورم بینی نیز شدت پیدا نمی کند.
زمانی که فرد سر را برای شستشوی بدن به سمت پایین خم می کند میزان گردش خون در صورت او بیشتر شده و این امر منجر به تشدید تورم موجود در بینی می گردد.
همچنین به این نکته نیز توجه کنید که استحمام به هیچ عنوان نباید با آب خیلی گرم صورت گیرد و نباید به مدت طولانی در وان نشسته یا سرپا باشید. با این کار به دلیل وجود آثار مواد بیهوشی ممکن است دچار سرگیجه شده و آسیب ببینید.