عفونت بعد از عمل بینی و راه های درمان

عفونت بعد از عمل بینی ، عارضه ای است که افراد معدودی را بعد از عمل بینی درگیر خود می کند. با توجه به اینکه احتمال ابتلا به این عفونت بسیار کم است ، اما نباید نسبت به آن بی توجه بود. با شناخت علت های ابتلا به عفونت بینی بعد از جراحی بینی، می توان شناخت کلی از راه های درمان و راه های پیشگیری از این عفونت به دست آورد. در ادامه به بیان علت ها و راه های درمان این عارضه نادر خواهیم پرداخت.

 

عفونت بعد از عمل جراحی بینی

 

علت عفونت بعد از عمل بینی

این عارضه که جزو نادرترین عارضه های عمل جراحی بینی به شمار می رود با دلایل وعلت های مختلفی می تواند بروز پیدا کند. مهم ترین علت هایی که باعث بروز عفونت بعد از عمل بینی می شود می توان به 4 مورد زیر اشاره کرد:

  1. بی تجربگی و عدم مهارت کافی پزشک جراح : اولین جایی که زیباجو احتمال ابتلا به عفونت را خواهد داشت در اتاق عمل خواهد بود. در صورتی که پزشک جراح از تجربه و مهارت کافی برخوردار نباشد ، ممکن است در هنگام بخیه زدن و استریل کردن زخم ، به خوبی زخم را استریل نکند یا حتی از وسایل استریل استفاده نکند و همین عاملی برای ابتلا به عفونت باشد. علاوه بر این ، ممکن است پزشک جراح از بافت بینی ، بیش از حد مجاز برداشته که همین اقدام ، منجر به افزایش احتمال خونریزی شدید شود ؛ که در پی آن احتمال بروز عفونت زخم بیشتر خواهد شد.
  2. بی توجهی بیمار به مراقبت های بعد از عمل بینی : یکی دیگر از عوامل بروز عفونت بعد از عمل بینی ، بی توجهی بیمار به یک سری مراقبت های لازم بعد از عمل جراحی است. بیمار ممکن است در طول دوران پانسمان روی زخم ، بی توجهی کرده و مبتلا به عفونت شود. در صورتی که بیمار نسبت به پانسمان روی زخم بی توجه باشد و پانسمان خیس یا حتی مرطوب شود، بستری مناسب برا تجمع و رشد باکتری و ابتلا به عفونت بعد از عمل بینی ، فراهم خواهد شد. علاوه بر این ، در صورت فرو بردن هر چیز غیر استریل به سوراخ های بینی ، این احتمال وجود خواهد داشت که زخم به عفونت مبتلا شود. از فرو بردن هر چیز غیر استریل و غیر بهداشتی مانند گوش پاک یا حتی انگشت به سوراخ های بینی ، در این دوران باید به طور جدی پرهیز شود.

 

جهت دریافت مشاوره از دکتر مجتبی میرزاده فرم زیر را پر کنید. 

 

"*" زمینه های مورد نیاز را نشان می دهد

 

علائم تشخیص ابتلا به عفونت بینی بعد از عمل

به گفته دکتر مجتبی میرزاده ، جراح بینی در یزد ، علائم و نشانه های متعددی را می توان برای عفونت بعد از عمل بینی عنوان کرد. اما مهم ترین نشانه هایی که در صورت مشاهده ، می توان پی به عفونت برد ، عبارت اند از:

🔹 درد شدید در ناحیه بینی

یکی از مهمترین نشانه های عفونت در ناحیه بینی ، درد است. در صورتی که زیباجو دچار درد شدید و مداوم شده باشد ، می توان به این نتیجه رسید که زخم درگیر عفونت شده است و نیاز به اقدامات درمانی فوری دارد.

🔹 ترشحات غیرطبیعی

یکی دیگر از علائم عفونت بینی بعد از عمل زیبایی ، ترشحات غیرعادی بینی است. معمولا ترشحات عفونی به رنگ های زرد یا سبز دیده می شوند که اولین اقدام در صورت مشاهده این نوع ترشحات ، مراجعه به مراکز درمانی است.

🔹 قرمزی و تغییر رنگ زخم

در صورتی که ناحیه جراحی ، دچار قرمزی یا تغییر رنگ غیر عادی شود ، می توان به این نتیجه رسید که زخم دچار عفونت شده است. با مشاهده این نشانه نیز باید اقدامات درمانی در جهت رفع عفونت آغاز شود.

🔹 افزایش دمای بدن

در صورتی که بدن به صورت خیلی غیر عادی ، دچار افزایش دما شود ، فرد دچار تب شده است که می تواند عکس العمل طبیعی بدن برای جلوگیری از گسترش باکتری در بدن باشد.

🔹 افزایش خونریزی بعد از عمل

ترشحات خونی تا مدتی بعد از عمل بینی ، می تواند طبیعی تلقی شود. اما در صورتی که ترشحات خونی پس از گذشت مدتی از عمل بینی ، نه تنها از دفعات آن کاسته نشده باشد ، بلکه با افزایش شدت خونریزی نیز همراه باشد ، می تواند یکی از علائم و نشانه های عفونت بعد عمل باشد. به همین منظور، لازم است برای بررسی بیشتر علت خونریزی ، به پزشک مراجعه نمود.

راه حل های درمانی عفونت بعد از عمل بینی

در صورت ابتلا به عفونت بعد از عمل بینی 3 راهکار اساسی وجود دارد. این راهکارها نقش اساسی در رفع عفونت بعد از عمل بینی ایفا خواهند کرد. این 3 راهکار عبارت اند از:

شستشوی منظم بینی : از مهم ترین راه های درمان عفونت بعد عمل بینی ، شستشوی بینی است. بینی را باید به کمک یک سرنگ و محلول سرم سالین به آرامی شست تا هیچ گونه فشاری بر بینی وارد نشود. شستشوی بینی باید به صورت مرتب انجام شود تا مخاط خشک شده موجود در بینی خارج شده و بینی همواره مرطوب باشد تا از بروز خشکی و احتمال آسیب بیشتر به بینی جلوگیری شود.

با توجه به اهمیتی که این شستشو دارد ، باید به این نکته اشاره داشت که این شستشو را نمی توان در روزهای ابتدایی بعد از عمل انجام داد. علت آن وجود پانسمان بینی طی هفته های ابتدایی است. همانطور که گفته شد با مرطوب شدن پانسمان ، احتمال بروز عفونت وجود خواهد داشت. به همین منظور لازم است شستشوی بینی را تا زمان برداشت بخیه ها و پانسمان به تعویق انداخت.

 

استفاده از پماد های آنتی بیوتیک : در شرایطی که بینی دچار عفونت شده باشد ، می توان از برخی پماد های مخصوص بینی استفاده کرد. پماد هایی که برای درمان عفونت به کار می روند خاصیت آنتی بیوتیک داشته و با تجویز و دستور مصرف پزشک باید استفاده کرد تا بهترین نتیجه را به همراه داشته باشد.

 

استفاده از آنتی بیوتیک : در صورت بروز عفونت بعد از عمل بینی ، پزشک معالج ممکن است به درمان به کمک داروهای آنتی بیوتیک روی آورد. در همین حال ، بیمار باید داروها را به طور منظم مصرف کند و حتی با مشاهده علائم بهبودی ، باید مصرف داروهای تجویز شده را تا انتها ادامه دهد.

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

نظرات

0 0 رای ها
امتیاز برای مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها