تومور پاروتید

تومور پاروتید از جمله شایع ترین تومورهای غدد بزاقی است که حدود 80 تا 85 درصد از تمام تومورهای بزاقی را شامل می شود. این تومورها در بیشتر موارد خوش خیم و غیر سرطانی هستند ولی به طور معمول در 25 درصد مواقع در مناطقی به وجود می آیند که تومورهای سرطانی و بدخیم غدد بزاقی رشد در آن ها رشد می نمایند. افراد برای درمان این عارضه باید به بهترین دکتر متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنند. افرادی که در یزد زندگی می کنند می توانند برای درمان این مشکل به دکتر مجتبی میرزاده مراجعه نمایند. ایشان با تکیه بر دانش و مهارت خود قادر اند این عارضه را درمان و برطرف کنند. غدد پاروتید که بزرگترین مجموعه غدد بزاقی بوده، دقیقاً در دو طرف صورت و در جلوی گوش ها واقع شده اند به هضم و جویدن غذا کمک نموده و مسئولیت تولید آب دهان را بر عهده دارند.

تومور پاروتید

ویژگی های تومور پاروتید

این تومورها دارای ویژگی های متنوعی هستند؛ چنانچه فرد به تومور خوش خیم دچار باشد ممکن است ورم یا توده ای نرم در قسمت فک احساس نماید که به طور معمول موجب بروز درد در فرد نمی شود. اما اگر تومور از نوع بدخیم باشد ممکن است در صورت درگیر نمودن عصب فاسیال بر روی اعصاب صورت تاثیر گذاشته و در برخی موارد موجب عدم توانایی فرد در حرکت دادن صورت شده و منجر به بروز تیر کشیدن و درد آن شود.

نحوه تشخیص تومور پاروتید

از جمله روش ها و آزمایشاتی که پزشک از آن ها به منظور تشخیص این تومور مورد استفاده قرار می گیرد عبارتنداز:

  1. آزمایش فیزیکی : پزشک در این روش به منظور بررسی هرگونه توده یا ورم، ناحیه گردن، فک و گلوی بیمار را معاینه می کند.
  2. آزمایش تصویری : چنانچه تومور پاروتید سرطانی باشد پزشک به منظور تعیین محل دقیق تومور و سایز آن ، آزمایشات تصویری همچون سی تی اسکن و MRI را بری افراد تجویز می نماید.
  3. نمونه برداری از بافت برای آزمایشات بعدی : احتمال دارد پزشک برای پی بردن به سرطانی بودن بافت مشکوک، از آن نمونه برداری کرده و آن را به آزمایشگاه بفرستد.

درمان تومور پاروتید

در بیشتر موارد درمان ارجح به منظور برداشتن تمام تومور یا بخشی از آن، جراحی می باشد. حتماً در طول جراحی و به منظور پیشگیری از وارد شدن آسیب به اعصابی از صورت که از غده های پاروتید عبور می نمایند باید مراقبت های تخصصی صورت گیرد. مسئولیت کنترل حرکات صورت بر عهده اعصاب صورت است؛ فرد با کمک این حرکات است که می تواند حالت های گوناگون صورت در حین صحبت کردن را نشان دهد. در صورت آسیب دیدن این اعصاب فرد دیگر قادر به کنترل آن ها نخواهد بود به نحوی که انگار قسمتی از عضله های صورت او فلج شده اند.

تومور پاروتید

اهمیت جراحی تومور پاروتید

همانطور که گفتیم ؛ غده های پاروتید بخشی از سیستم بزاقی دهان هستند که در دسته نوع خوش خیم غذه ها قرار می گیرند. این غذه ها به صورت غیر تهاجمی هستند و به دلیل یک سری وقابع درون سلولی پدید خواهند آمد. اما اگر این تومور ها موجب فلج شدن ، ضعیف شدن یا از کار افتادن شاخه عصب شوند، می توانیم بگویم این تومور ها بدیم و خطرناک می باشند. علامت های بدخیم بودن آنان درد زیاد و غیر قابل کنترل ، فلج شدن یک سمت یا کل صورت و رشد و افزایش سایز آن ها می باشد.

به همین خاطر انجام این پروسه جراحی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. طی آن جراح و متخصص گوش و حلق بینی باید با صبر ، دقت و مهارت بالا تومور را از عصب های داخلی جدا نماید. اغلب بیماران به دلیل ترس داشتن از عصب فشیال ، انجام این پروسه درمانی را به تعویق می اندازند یا به طور کل از انجام آن صرف نظر می کنند. در صورتی که پشت گوش انداختن و بی توجهی نسبت به درمان این عارضه کار بسیار اشتباه و نادرستی می باشد.

در صورتی که غده بزاقی وجود داشته باشد، به طور حتما باید به بهترین جراح و متخصص گوش و حلق و بینی برای خارج کردن آن مراجعه نماید. اگر چه که این تومور ها در دسته خوش خیم قرار گرفته اند اما در صورتی که به موقع درمان و از بین نروند می توانند رشد کنند و به عصب ها اتصال پیدا کنند و همچنین تغییرات بدخیمی در بدن به وجود آورند.

برای انجام جراحی تومور  پاروتید نزد چه کسی برویم؟

یکی از مهم ترین سوالاتی که افراد از پزشکان عمومی یا در گوگل سرچ می کنند این است که برای انجام این پروسه نزد چه پزشکی برویم؟ در پاسخ به این سوال باید بگویم که برای تشخیص و انجام جراحی غدد بزاقی نیاز است تا افراد به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنند و تنها جراح و متخصص است که می تواند تومور را از عصب های داخلی جدا نماید و این عارضه را درمان کند. عزیزانی که به این عارضه دچار شده اند می توانند با مراجعه به دکتر مجتبی میرزاده نسبت به درمان این مشکل اقدام نمایند.

نظرات

0 0 رای ها
امتیاز برای مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 دیدگاه ها
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مصطفی

سلام علیکم
خدا قوت
وقت بخیر
همسرم پاروتید داره، سنوگرافی و نمونه بردای و ام آر آی هم انجام داده. تو نمونه برداری مشخص شده پاروتبید خوش خیم است. بیمارستان امام خمینی تهران رفتیم برای نوبت عمل، در این اثنا فهمیدیم خانمم بارداره، . حالا باید چه کنیم.آیا میشود در این وضعیت عمل انجام داد؟ یا باید صبر کنیم؟ صبر کردن وضعیت توده را بدتر نمیکنه؟